Борисов представи на Плевнелиев мандата за съставяне на правителство (видео+снимки)

Булфото
share

Лидерът на ГЕРБ и кандидат за премиер Бойко Борисов представи на президента Росен Плевнелиев успешно реализирания  проучвателен мандат за съставяне на правителство. Държавният глава получи списък с имената на министрите и структурата на новия кабинет.

Президентът Плевнелиев ще издаде днес указа, с който предлага на парламента да избере кандидата за премиер Бойко  Борисов. Очаква се гласуването на структурата и състава на кабинета в пленарна зала на парламента да бъде утре.

Ние сме свидетели на това как политическите лидери демонстрират ново ниво на политическа и коалиционна култура в България, заяви държаният глава Росен Плевнелиев. По думите му преговорите и дебатите през последния месец не са били леки, но са били открити.

Освен лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на церемонията присъстваха  - Божидар Лукарски, Меглена Кунева и Радан Кънев от Реформаторския блок, както и представители на ПФ, и Ивайло Калфин от АБВ.

Приветствам демонстрирания пред цялата нация подход, заяви Плевнелиев.

Освен коалиционни партньори, новото правителство има и партньори, които ще подкрепят правителството. Всичко това е конкретно и ясно, добави президентът.

Той поздрави взимането на решения пред очите на нацията.

Надявам се да може да се прецени, че взетите днес решения са били национално отговорни, каза още той, като допълни, че ситуацията, в която се намира държавата, е много трудна.

Трябваше да се покаже лидерство, трябваше да се покаже отговорност. Ще стигна ръката на всеки един от политическите лидери, завърши държавният глава. След обръщението му той покани политическите лидери от новото правителство на разговори.

Водещи новини

Още новини