Реформаторите искат МВР, ГЕРБ не им го дават

Булфото
share

Реформаторите искат ресор МВР, но ГЕРБ не им го дават. Това съобщава News.bg като се позовава на свои източници, участващи в преговорите между бъдещите коалиционни партньори в следващия кабинет на Бойко Борисов.

От РБ имали апетити към най-сериозните ресори в държавата, но ГЕРБ не се давали. В замяна на МВР, Реформаторите обаче искат правосъдието, за където се готви Меглена Кунева.

Те настоявали и за енергетиката, където смятат, че имат по-добри експерти от партията на Бойко Борисов. Реформаторите също така са на мнение, че трябва да получат и Министерство на външните работи. Ще преговарят и за регионалното ведомство, където обаче и ГЕРБ искат да имат свой човек начело - най-вероятно за втори мандат Лиляна Павлова, която си е спечелила доверието на лидера на ГЕРБ със задълбочените си познания в сферата и с конкретиката по всеки един проект.

Коментира се, че Павлова ще бъде в новия кабинет и с ранг вицепремиер.

На ГЕРБ реформаторите отстъпват спортното министерство, министерство на образованието, както и на екологията. Големи са шансовете човек на Борисов да оглави здравеопазването, макар че и за там РБ имали кадри. ГЕРБ най-вероятно ще поемат и транспорта.

Водещи новини

Още новини