Кунева: Партиите са остаряла форма на демокрация

  • 16 юли 2013 07:50

  • 1501
  • 3
Кунева: Партиите са остаряла форма на демокрация
©

В Реформаторския блок няма партия, която да не смята, че скорошните избори са единственият начин да се спаси достойнството, включително и на управляващите. Това обяви в предаването "Денят започва" на БНТ лидерът на Движение България на гражданите Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22.

Според нея настоящото правителство не може да продължава да си играе с топката, докато протестиращите граждани се изморят.

В момента, в който видяха протестите, трябваше да си подадат оставката. Когато си сбъркал толкова дълбоко, трябва да отстъпиш от властта, да преминеш своя период на катарзис и когато си се поправил, тогава да се бориш отново за доверието, заяви Кунева и допълни, че не разбира защо политиците искат да избягат от обществената логика.

По думите й, това, което ще отличава Реформаторския блок от всички останали партии, е иновацията, това ново, което той ще влее в политиката. Най-важната му черта са неправителствени организации, които заявяват свободно своята позиция. Единствено ако всички партии, които са в Реформаторския блок, разберат в каква низина се намираме, могат да кажат - освобождаваме място за гражданско участие в политиката, смята тя и допълни, че партиите са доста остаряла форма на демокрация.

Ние сме обединени от няколко точки. На първо място това е Изборният кодек, защото от тези избори зависят всички следващи - и за шеф на ДАНС дори. По думите й, политиката в България в момента е управление на риска.

Последвайте канала на

1501 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Боздуган

2013.07.29 | 10:53

3
На тая Кунева - Пръмова , червен боклук,предател ,чужд агент , барозува кучка ,такъв УЙЙ и начукахме на изборите, че още и тече пяна от кривата уста ! Задави се ,но пак си отваря устата ?! Изглежда го е глътнала .Отврат ! Отново ще и ГО начукаме още по- дълбоко с мощно изпразване !Това заслужава антибългарката , г-жа изуйгащи !

2013.07.16 | 15:05

2
Кунева, щом твърди, че партиите са остаряла форма на демокрация, логически следва да разпусне собствената си партийка, а не да иска предсрочни избори, от позицията на партиен водач.
НЕДОУМЯВАЩ

2013.07.16 | 13:54

1
Ти пък коя си бе?Да не би ти да затвори трети и четвърти блок на Козлодуй? Прегърни си коалицията и бягайте в някоя друга държава.Заради 3 и 4 блок излезнаха тези,скъпите които ни съсипват.Умри в ада!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини