Кънев: Дали ще бъда премиер? Всичко е на базата на един личен разговор (галерия)

share

В 10.30 започна срещата между президента Росен Плевнелиев и представителите на Реформаторския блок, които се очертават като коалиционни партньори на ГЕРБ при съставянето на бъдещ кабинет, предаде репортер на Novini.bg.

Преди да влезе на консултациите Радан Кънев беше попитан от журналистите, дали е готов да приеме министър-председателския пост. "Това е на базата само на един личен разговор", отговори лаконично съпредседателя на РБ. Припомняме ви, че днес рано сутринта Кънев е провел телефонен разговор с Бойко Борисов. "Положението е повече от сериозно. Изложих виждането си, че нито едно от предложенията на ГЕРБ не е най-доброто решение за премиер. Но тъй като споделям мнението, че нови избори са най-лошото решение, всички възможности трябва да бъдат обсъдени, нито една - прибързано отхвърлена. Възможно е, при ясно мнозинство и програма, РБ да приеме всяко предложение на ГЕРБ за министър-председател. Бих приел премиерския пост, но само при ясна подкрепа на политическия съюз и на семейството си", написа във Фейсбук Кънев, след проведения разговор с лидера на ГЕРБ.

Заедно с него при президента влязоха още Меглена Кунева, Божидар Лукарски, Борислав Великов и Корман Исмаилов. Очаква се по-късно днес представители на ГЕРБ и РБ да се срещнат в парламента, където да бъдат дискутирани предложенията за министри от страна на блока.

Водещи новини

Още новини