Лукарски към Караджов: Мръсното бельо не бива да излиза от стаята на ПГ

share

На днешната среща нямаше как да се обсъди съставът на новото правителство, защото към настоящия момент стана ясно, че не може да се постигне дясноцентристко управление на мнозинството. Ние сме за такова правителство, но искаме то да бъде подкрепяно от всички десни сили, а не да бъде подкрепяно от златни пръсти. Това каза лидерът на СДС Божидар Лукарски в предаването "Лице в лице" по БТВ.

Той повтори отново, че РБ предлагат коалиционно споразумение, в което всеки, който участва или подкрепя правителството, трябва да поеме своите отговорности. Лукарски обясни, че Реформаторският блок не искат неясна подкрепа от трета партия. Надяваме се, че преговорите ще продължат оттам, откъдето бяха прекъснати. Днес с колегите стигнахме до извода, че правителство на мнозинството все още може да бъде съставено, ние сме твърдо "за" широка дясна коалиция. Въпреки това изказването на Валери Симеонов от трибуната на 43-то НС, беше доста смущаващо за нас, посочи той.

Включен по телефона в ефир, съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов заяви, че ферта за съвместно управление не е получавал. Ако г-н Лукарки или г-жа Кунева ме поканят ще отида, категоричен беше той. Отново казвам, че сме готови да помогнем на правителството с експерти. Той посочи, че ще подкрепят коалицията без да искат министерски постове.

По повод обвиненията на депутата от блока Гроздан Караджов, че Меглена Кунева изнудвала Реформаторския блок и под заплаха от разцепление прокарвала всяко свое решение, Лукарски заяви: "Мръсните гащи и мръсното бельо не бива да излиза от стаята на парламентарната ни група. Г-жа Кунева не може да бъде обвинявана за каквото и да било, защото решенията ни се взимат колективно. Едно подобно лично мнение дава поводи да се спекулира за разцепване на групата. Абсолютно безпочвени са обвиненията на г-н Караджов за разпределяне на постове. Всички от блока заставаме зад взетите решения, увери Лукарски.

Водещи новини

Още новини