Станишев: България се превръща в авторитарна страна

share

За първи път след 20 години демокрация сме на път да загубим нашата свобода – да избираме свободно, без натиск, нашият глас да бъде отчетен честно.

Това каза лидерът на БСП Сергей Станишев след заседание на ИБ на БСП. По думите му, по Конституция България е държава – демократична, социална и правна – това са трите стълба на Българската Конституция, на всички закони. "Това, което виждаме през последните две години, е отказ на правителството на ГЕРБ от тези принципи", каза той.

Според него България все повече се превръща в агресивна, авторитарна страна. Две години има и отказ на държавата по отношение на социалните ангажименти, няма индексация на пенсиите, заяви лидерът на БСП.

Станишев коментира казаното от министър-председателя Бойко Борисов в Прага, където премиерът съветва другите държави с дефицит, да си намалят пенсиите и доходите. „Кой ще го послуша в Европа?”, попита червеният лидер.
По отношение на правовата държава, председателят на БСП коментира, че ситуацията с Катуница показва мащаба на проблема със ситуацията с ромите.

„Задайте на отпускаря, който ходи по концерти, един въпрос, колко пъти за две години и половина е събирал съвета за етнически и демографски въпроси”, посочи Станишев, визирайки председателят на предизборния щаб на ГЕРБ и вътрешен министър Цветан Цветанов.

Водещи новини

Още новини