РЗС настоява премиерът да отстрани Цветан Цветанов

share

РЗС настоява министър-председателят Бойко Борисов да отстрани от правителството Цветан Цветанов, "като основен виновник за днешната криза и пряка заплаха за националната сигурност". Това се посочва в декларация на Управителният съвет на РЗС.

От партията искат в срок до 10 дни парламентът да гласува смяната на министър Цветанов. Ако това не се случи РЗС ще организира безсрочен протест до свалянето от власт на цялото правителство, пише в съобщението.

Управителният съвет на РЗС иска Европейският парламент и ОССЕ да изпратят специални наблюдатели, защото "групировката ГЕРБ е в състояние напълно да погази гражданския мир и всички права и свободи на гражданите, за да се задържи на власт".

По време на импровизиран протест пред МВР днес от РЗС са оставили пред МВР "оставката" на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов. Мотивите за нея, според РЗС, са защото Цветанов е "прекалил с контрабандата, подслушвал незаконно и следял политически опоненти, бизнесмени и журналисти, авторитетът му сред служителите на МВР се е сринал; полицейските му операциите са се оказали провал и се е провалил окончателно за Шенген".

Водещи новини

Още новини