Румен Овчаров: Кукловодите вече си подреждат пионките

Булфото
share

Промяната в БСП започна, искаме – не искаме – първата крачка е направена. Това каза народният представител от БСП Румен Овчаров по време на дискусия за бъдещето на партията, на която кандидатът за председател на Националния съвет на партията Мая Манолова представи своята платформа, съобщи „Фокус”.

Според Овчаров, освен очакваната смяна на лидера на партията, промяна се е усетила и в това, че всички опити на Сергей Станишев да откаже потенциалните кандидати не са успели.

Овчаров заяви, че кандидатурите за поста са вече над 10 и е станало изключително трудно да се приеме кой от тях е носителят на промяната, носителят на новото за БПС и кое е това ново. „Няма как Михаил Миков да бъде носител на промяната”, каза социалистът и заяви, че той е един от хората, заради които след първата година от мандата си БСП напусна властта.

„Не може да бъде носител на промяната една кандидатура, която е пряко създадена от икономическите зависимости на БСП, говоря за Драгомир Стойнев, не може да бъде носител на тази промяна, напротив, той е много лесна плячка”, заяви Румен Овчаров.

По думите му изборът на конгреса на партията няма да бъде лесен защото „кукловодите” вече си подреждат „пионките”,така например Димитър Дъбов вече няма да е депутат от Шумен, защото там не го искат, но ще води листата в Пловдив – област.

Овчаров подчерта, е Димитър Дъбов и Михаил Миков са били другите двама освен Сергей Станишев, които пряко са участвали във формирането на правителството.

„Промяната не може да бъде направена от статуквото, не може да бъде заменена с подмяна или със замяна”, каза още Овчаров и заяви, че това е така, защото хората ще възприемат всичко друго като измама.

Водещи новини

Още новини