Павлова: Управляващите искат да си тръгнат с фалшиви добри параметри

share

Спекулациите за това, че ГЕРБ е предлагал затваряне на банки водят държавата до колапс. Румен Гечев не е бил на срещата при президента, затова няма основание да твърди подобно нещо. Не ГЕРБ е довел кризата и не ГЕРБ е виновен за настоящата ситуация в страната. Това е много удобен слух за отклоняване на общественото внимание. Трябва много ясно да си признаят кои институции се провалиха, а не да прехвърлят вината на нас. Това каза депутатът от ГЕРБ Лиляна Павлова в предаването "Лице в лице" по БТВ.

Защо се страхуваме от МВФ? Много финансови експерти и дори бивши министри на финансите подкрепят идеята. Трябва да използваме всички възможни финансови ресурси за възстановяване на икономиката. Финансовите експерти могат да ни помогнат, изтъкна Павлова.

Друга спекулация е, че бившият финансов министър Симеон Дянков е източил НЗОК. Тези пари бяха използвани за изплащане на пенсии, защото средствата не достигат. Парите за пенсии не достигат и сега. Преди малко правителството реши да не прави актуализация на НЗОК. Нямало нужда и щели да анализират. Какво ще анализират не знам, но хората няма да могат да ползват здравни услуги и ще трябва да се лекуват сами. Това е заплаха за националната сигурност, категорична беше Лиляна Павлова.

Всички лъжи на правителството ще лъснат, убедена е тя. Тази актуализация ще доведе до актуализация и на националния бюджет, където ще се разкрият огромни дефицити. Докато не актуализират бюджета ще продължават да ни засипват с фалшиви показатели. Те искат да си тръгнат с хубави параметри на хартия. Правят го на инат. Има европейски бюджети, където на 6 месеца е задължително да се прави актуализация, посочи Лиляна Павлова.

Депутатът от ГЕРБ коментира, че неустойките по проекта "Южен поток" са 380 милиона евро. Неустойки ще платим и по модернизирането на блоковете в АЕЦ "Козлодуй". Видяхме, че не може да се разчита на правителството. Цената на енергийните проекти набъбна. Дотук дупките в бюджета са няколко милиарда. Пари в момента не се дават на никой, за да се види, че бюджетът се изпълнява, но в същото време извършени дейности по проекти не се плащат от 3 месеца. Общините в момента стоят разкопани, оплакаха се кметове.

Институциите трябва да си понесат отговорността и да си признаят грешките. Кредитният ни рейтинг е много нисък и ако това управление продължи той ще падне до нивата на държавите, които нямат икономическо развитие.

Водещи новини

Още новини