Борисов: България отвън изглежда отвратително

Булфото
share

България отвън изглежда отвратително - нестабилна, непрогнозируема, разкрачена между Изтока и Запада. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след завръщането си от визита в САЩ. Това, което направиха с държавата за една година, за 10 години напред няма оправяне, добави той.

Видовден дойде заради нашата глупост – на всичките, да се доверим отново на Местан, Станишев и Волен Сидеров – на новата тройна коалиция, заяви Борисов. Той коментира,  че "всяко следващо правителство е в цугцванг, както се казва в шахмата". Оттук-нататък няма полезен ход за България, добави бившият премиер.

Борисов окачестви като абсурден варианта настоящото правителство да подаде оставка и да управлява следващите два  месеца като правителство в оставка. Това е катастрофа за държавата и тези хора трябва да бъдат дадени на прокурор, заяви Борисов и изрази надежда прокуратурата да се самосезира за случващото се. "Да декапитализираш дружествата, да отидеш с  нотариално пълномощно, да упълномощиш ЕК и да се откажеш да преговаряш, да подпишеш договор със стотици милиони неустойки, което да даде основание да се съди ЕК с "Газпром", това е престъпление с тежки поражения за България", заяви Борисов и  добави, че "отговорни хора в Щатите ми казаха "Орешарски ни лъжеше в очите".

В коментар на това дали подаръкът за рождения му ден от председателя на парламента Михаил Миков – футболна топка – е символ, Бойко Борисов каза: "Не обръщам внимание на тези хора. Те са лишени от всякаква мъдрост, толерантност и усет. Това просто не е политическа класа. В сряда казва: "В петък си подавам оставката", в петък казва: "Няма да си подавам оставката". Във вторник си сипят пепел на главата, че са провалили всичко, а сега казват – ние сме добре. За съжаление няма нормално говорещи хора".
 

Водещи новини

Още новини