Манолова: Сергей Станишев има голямо европейско бъдеще

share

Ситуацията в БСП е тежка и неприятна след изборите. Ясно е, че никой не обича да губи. Но това не означава, че непременно трябва да се подават оставки. Лов на вещици в БСП няма да има. Правим много детайлен анализ за причините довели до изборните резултати, но това ще отнеме време. Това заяви зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова по БТВ.

Ще има мерки как да върнем енергията и активността в партията. Всеки от нас е отговорен за резултатите в неговия избирателен район. Пред нас стои предизвикателство да си стегнем партията, допълни Мая Манолова. Промяната трябва да тръгне от върха, защото имаме много голям потенциал. Нашата сила е в работата сред хората. Не се боим от избори, но това ще се реши в  Народното събрание, добави Манолова.

Въпрос за оставка на Сергей Станишев пред БСП не стои. Той е политик от световен мащаб и има много възможности пред себе си. Той има европейско бъдеще, категорична е Манолова. Лидерът ни избира да остане и да решава проблемите в страната. Форумът, който ще се произнесе дали да има промени в партийното ръководство предстои. Няма да коментирам оставки. Няма проблем от супер спешен характер, който трябва да бъде решен, категорична е Манолова.

Манолова разясни какви са стъпките оттук нататък, които левицата смята да предприеме. "Имаме две важни предизвикателства пред БСП в момента - това са персонални промени и промени в секторните политики и в цялостната политика. Очакваме анализ и отчет за изпълнението на програмата на правителството за една година управление. Ще поставим конкретни задачи пред всеки един министър. Въпросът не е в персонализацията, а в определени политики, които трябва да се случат. Загубихме изборите, защото левите избиратели нямат усещането, че БСП управлява. Те нямат усещането, че социалните ангажименти се изпълняват. Най-важното, което трябва да се ускори в работата на правителството е икономическата политика и възстановяването й. Ние затънахме в социални мерки, а най-бързо може да се подобри живота на хората след подобряване на икономиката", обяви Манолова.

Не казвам, че няма да има промени, но темповете на правителството сякаш се забавиха. Хората искат промяната да дойде по-бързо. За над управлението не е на всяка цена. Ще подкрепим всяко предложение, което ще доведе до бързо подобряване на живота на хората, завърши Манолова.

Водещи новини

Още новини