Бареков: Предсрочните избори да бъдат на 26 октомври

Булфото
share

Нашата коалиция предлага предсрочните избори за парламент да се състоят на 26 октомври. Това се пада точно преди Димитровден.

Това обяви на пресконференция председателят на "България без цензура” Николай Бареков. "На този празник народът цари слугите да вършат работа. Хубаво ще е на 26  народът да си избере нови слуги, които да го обслужват 4 години. Най-добре е да се състои една хубава изборна кампания. Трябва да се подходи много внимателно към процеса предсрочни избори, защото трябва да се направи служебен кабинет", добави Бареков. "Необходимо е да се намери консенсусна фигура за служебен министър-председател, лятото да мине по спокоен и мирен начин, и да отиваме на избори. Това е нашето предложение. Ние поставяме два акцента. Първият е законът "чисти ръце”. Нека г-н Бойко Борисов да не се прави на ни чул, ни видял, а да седне и да прочете този закон. Второто ни условие е социална политика”, добави той.

"Коалицията ни изпрати писмо до държавния глава Росен Плевнелиев. Държим да се видим с него по една-единствена тема и тя е предсрочни парламентарни избори. Тук има съвпадение донякъде с оценките на други политически партии. Съветват Пламен Орешарски, Сергей Станишев и Лютви Местан да не си натискат парцалите. България вече има нова политическа карта и заедно да определим кога, как и кой”, заяви Бареков.

Водещи новини

Още новини