Калфин: Дянков да спре да говори за Еврозоната

Булфото
share

Симеон Дянков най-добре да спре да говори по темата за Еврозоната, това ще е най-хубавото за страната ни

Това заяви снощи в Бяла Слатина евродепутатът и кандидат за президент на БСП Ивайло Калфин по повод изказване на финансовия министър, че не се отказваме от влизането в Еврозоната и България ще въведе еврото до 2014 г.

Според Калфин, вицепремиерът и финансов министър не е наясно закакво става въпрос. Преди две години Дянков дойде за министър и
каза, че България тутакси ще влеза в Еврозоната и затова бяха замразени заплати, спря да се плаща на фирми, фалираха предприятия и хората обедняха, посочи той и допълни, че само преди месец същия този човек е казвал, че не искаме да влизаме в Еврозоната. Сега пак иска да влиза и това е поредният пример за несериозната, колеблива, неграмотна икономическа политика на управляващите, подчерта Калфин.

На въпрос дали е необходима регионална стратегия за най-бедния регион в Европа - Северозападния, кандидатът за президент посочи, че освен икономическа, за този край трябва и специална социална стратегия за развитие. Европейският смисъл на думите "регионална
политика" е да се даде на хората възможност да работят по места, да се инвестира, да има прилично здравеопазване и образование, което да накара младите хора да остават в регионите, каза Ивайло Калфин и допълни, че в България от две години няма такава регионална политика.

Ивайло Калфин бе гост на официалното тържество за празника на град Бяла Слатина по покана на кмета на общината Венцислав Василев. Тържеството се състоя снощи в рамките на панаирните дни в града и в навечерието на Кръстовден.

Водещи новини

Още новини