Близнашки и Дикме: БСП е изцяло зависима от ДПС

share

Правителството крие, че има намаление с 600 милиона евро по програмата за Развитие на селските райони. В България винаги има скрити интереси. Европейските програми са, за да се развива селското стопанство, а не да се купуват скъпи коли и яхти.

Това каза в предаването "На светло" Мехмед Дикме, бивш министър на земеделието по време на управлението на тройната коалиция. Заедно с него гост беше и проф. Георги Близнашки, бивш член на БСП. Те коментираха последните политически събития страната. Има много сложни зависимости около двете управляващи партии. БСП е толкова слаба, че дори не може да попречи на ДПС за нищо. Пиенето на кафе показва точно това, каза Близнашки. Мехмед Дикме се съгласи с него и добави, че БСП е изцяло зависима от ДПС. Това кафе беше опит за бламинаране на Сергей Станишев, продължи Близнашки. Предстои една много тежка предизборна кампания. ДПС ще бъде подложена на много тежки атаки, включително и от своя коалиционен партньор. Още при построяването на тази коалиция нещата не бяха поставени на ясна основа. Останаха много скрити неща, каза още той.

Ролята на Ахмед Доган при взимането на решение в ДПС не е намаляла ни най-малко. Пиенето на кафе показва, че най-вероятно се търсят нови механизми за управлението на държавата и провеждането на предсрочни парламентарни избори. Ахмед Доган върти всички български политици на пръстите си. Политиците ни са зависими и имат огромно желание да участват в управлението. Това помага много на Доган да си прави каквото си иска, категоричен беше Дикме.

Георги Близнашки също коментира станалото прословуто пиене на кафе между Бойко Борисов и Лютви Местан. Много е добре, че политическите лидери започнаха да пият кафе. Това са европейски практики. Има едно златно правило в политиката: Няма вечни приятели, има вечни интереси. Доган явно е разбрал тази теза много добре. ДПС извлича сила от своята слабост. Те се вписват много умело във всяка една коалиция и налагат своето мнение, каза още Близнашки.

Водещи новини

Още новини