Цачева: Изборният кодекс трябва да бъде променен

share

Три са пороците в текстовете на Изборния кодекс, които отговарят за формирането на ЦИК. Този Изборен кодекс е писан само за това Народно събрание. Ако в следващия парламент, има по-малко или повече партии в Народното събрание, този Закон няма да действа.

Това заяви пред камерите на БНТ Цецка Цачева от ГЕРБ. Категорично мога да завя, че няма да има коалиция между ГЕРБ и ДПС. Срещата на Бойко Борисов и Лютви Местан беше знак за хората от смесените райони. Някои политици се опитаха да нагнетят напрежението в тези райони. Това беше среща между държавници, които показаха, че напрежение там няма. Това, че спорим с Мая Манолова не означава, че не можем да изпием по едно кафе. Категорично Изборният кодекс трябва да бъде променен до евроизборите. ДПС не са отстъпили от своите позиции, категорична беше тя.

ГЕРБ иска едни нормални избори. Ние нямаме други претенции. Скандално е, че парламента не взе никакво отношение по предложението на президента за референдум. Това означава, че в България има незачитане на демократичните права. Този акт на управляващите показва, че те са си самодостатъчни. Вече е късно да се проведе референдума заедно с евроизборите, но аз съм убедена, че ще има, завърши Цачева.

Водещи новини

Още новини