С АБВ дадохме по-голям избор на пазара, заяви Калфин

share

В случая не става въпрос БСП или ние, даваме по-голям избор на пазара. Това заяви в предаването „Дневен ред“ по ТВ7 бившият външен министър и водач на АБВ Ивайло Калфин.

Не се чувствам предател. Защитавам желанието България да върви напред. За съжаление гласът ми не е особено убедителен. Не бих могъл да стоя и да си мълча“, коментира напускането си от БСП Калфин.

„Има голяма чуваемост към това, което правим“, отбеляза Ивайло Калфин. По думите му целта на АБВ не е да разделя БСП, а хората, които виждат разума в това което се прави, да подкрепят партията на Първанов.

Относно кризата в Украйна и свикания за това КСНС в понеделник Калфин подчерта, че решението на президента Росен Плевнелиев е закъсняло. „Чуваме различни партийни тълкувания, но не чуваме институциите, не чуваме държавата. Трябва да има оценка, възможности за реакции за в бъдеще“, подчерта бившият заместник-министър председател в правителството на Сергей Станишев.

„Това, което се случва в Украйна е резултат от геополитически игри. Там е всъщност противопоставянето между Русия и НАТО. Русия не е съгласна да допусне НАТО“, каза още Ивайло Калфин.

Според него най-вероятно Г-8 отново ще стане Г-7 и Русия ще излезе от него. „Предполагам, че в Москва си дават сметка за тях“, посочи Калфин.
„Това не е пълна изолация, но активното участие на Русия в международните проблеми очевидно ще бъде ограничена“, допълни той.

Водещи новини

Още новини