Законът за „чисти ръце” е добър, смята Сидеров

share

Запознах се със закона за „чисти ръце”, който е внесен от група представители на „България без цензура”. Смятам, че той е добър и може да бъде приет. Това каза пред журналисти в парламента председателят на „Атака” Волен Сидеров.

„Аз лично бих го подкрепил. В нашите програмни документи е имало подобни идеи, даже бях нарекъл операция „хайка” една от нашите идеи. В този закон са изредени всички възможни графи с позиции в администрация, държавни и представителни длъжности, ръководството на обществената телевизия и радио”, заяви Сидеров.

„Пропуснати са обаче ръководствата, програмни директори, водещи и редактори на частните големи телевизии и медии, които също са обществени, защото оформят общественото мнение. Бих добавил и тази категория хора в проверяваните, тъй като тяхното имотно и финансово състояние също трябва се следи”, допълни той.

Сидеров заяви, че не е важно кой председател на ЦИК и кой е зам.- председател, а по-важно е как се броят гласовете.

Затова Атака са направили предложение да има камери там, където се броят гласовете, защото на местно ниво става подмяната на бюлетини. Атака е партия, която до този момент не е купувала гласове. Това го правят големите политически партии, които имат този ресурс, каза Сидеров.

Водещи новини

Още новини