Петър Стоянов: Имаме църква - нямаме вяра, имаме образование, а възпитание - никакво

Булфото
share

25 години в България водим дебат за църквата като институция, а 25 години не намерихме време да проведем дебат за вярата. Имаме църква, но нямаме вяра! Това категорично заяви президентът Петър Стоянов на посещение в Пловдив тази вечер.

Водим дебат и за образованието, но образование има, а възпитание-никакво. Трябва да се започне отдолу и отначало. Аз съм готов да посветя живота си за това. Струва си да се работи за възпитание, за вяра и за стойности, които са по-трайни от чисто политическите стойности. Това е верният път за обществото. Той ще изведе България по пътя на модерна европейска държава, допълни още експрезидентът.

Желанието на хората да живеят достойно, да посочват грешките на политиците, да спазват законите и солидарно да споделят несгодите, това аз наричам „цивилизационен избор” или „гражданско общество”. По този път трябва да се върви, каза още Петър Стоянов.

Поводът за днешното посещение на Петър Стоянов в града под тепетата е представянето на книгата на Димитър Райчев, посветена на неговия президентски мандат. На събитието присъстваха още настоящият държавен глава, Росен Плевнелиев, кметът на Пловдив, Иван Тотев и представители на Общинския съвет.

Водещи новини

Още новини