Росен Плевнелиев се срещна с Петър Стоянов навръх 10 ноември

  • 10 ноември 2011 16:32

  • 1957
  • 1
Росен Плевнелиев се срещна с Петър Стоянов навръх 10 ноември
©

22 години след паметния ден 10 ноември избраният за президент на България Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното се срещна днес с президента Петър Стоянов (1997–2002).

Това е втората среща на новоизбрания президент с негови предшественици. Първата бе с първия демократично избран български президент Желю Желев.

Новият държавен глава обяви, че обмисля да създаде Президентски съвет, който да включва четиримата президенти на съвременна България - Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, Желю Желев, Петър Стоянов и Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в.

„Много се радвам за тази среща. Сега се запознахме с г-н Плевнелиев. Честитих му и пожелах - едно успешно президентство. Успехът на българското Президентство и на българската президентска институция въобще, е успех на България. Той си е направо готов да встъпи като президент. Говорихме по много сериозни теми и ми хареса това, че въпреки че в момента е на върха на овациите, той слуша, все още. Задаваше въпроси, за да ме пита за неща, които смята за важни и го поздравявам за това. Човек, който умее да слуша, може да стигне далеч. Ние непрекъснато говорим, даваме съвети, чуваме, но много рядко слушаме. Пожелавам на г-н Плевнелиев, да бъде все така обърнат към хората, да знае, че най-високо поставените политици и самият президент, винаги имат какво да научат. Като бях президент, може би не съм го осъзнавал напълно, за да съм честен. От сърце му пожелавам не дори да не прави грешки – това е глупост. Няма политик от най-висок ранг, който да не прави грешки. Пожелах му - да е достатъчно концентриран и да се моли на Бог в тези един или два драматични момента, които съдбата ще му поднесе, когато ще трябва да решава като президент, тогава да не сгреши”, каза Петър Стоянов.

Последвайте канала на

Novini.bg
1957 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
попалексов лдп

2013.01.24 | 00:58

1
"Българските президенти имат своите битки и приоритети, понякога са различни, но те имат обща кауза"-Плевнелиев. След като Плевнелиев е един от главните изпълнители на антинационалната, предателска за българските национални интереси "политика" на България спрямо Македония, категорично няма обща кауза с другите участници в срещата. Срещата е пореден опит гръцките измекяри /президент, премиер, вън.министър и т.н./ да скрият позора си и да напрявят съучастници в срамното си поведение достойни ръководители на държавата.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини