ГЕРБ: Ако "Атака" напусне НС, и ние ще го направим

share

Ако „Атака” напусне парламента, и ние ще го направим. Това каза пред журналисти народният представител от ГЕРБ Цецка Цачева пред журналисти в парламента. По повод на изявлението на г-н Волен Сидеров, във връзка с трите проекта за декларации от различни парламентарни групи и неполучилата мнозинство, нито на декларацията на ГЕРБ, нито на „Атака”, искам да заявя следното - явна е промяната в позицията на парламентарната група на „Атака”, която те демонстрираха с подкрепа проекта на нашата декларация.

„Вярно е, че този проект стъпва на проекта за декларация на „Атака”, но той е по-разширен, и в някои отношения, дори по-остър, като реакция. Всичко останало, за което говори г-н Сидеров, елегантно се решава по един-единствен начин, ако групата на „Атака” напусне 42-то Народно събрание, декларираме, че това ще сторим и народните представители от ГЕРБ, с което ще се сложи край на агонията на това 42-ро Народно събрание. Не е моментът сега, да се поставят условия по конкретни тези и виждания от различни парламентарни и партийни програми”, заяви Цачева.

„Упрекът за това, че цялата ПГ на ГЕРБ не е в пленарна зала е несъстоятелен, имаме много болни колеги. С хората, с които разполагаме, всички до един бяха мобилизирани днес за гласуването на проекта на нашата декларация”, добави Цачева.

Водещи новини

Още новини