Касим Дал: ГЕРБ управляваха заедно с Пеевски

share

Винаги, когато наближат избори, се изкарва етническата карта. Българската общественост гледа един филм, който сме го гледали много пъти. Избирателите на ДПС и "Атака" вече са на 80% готови за изборите. Тези две партии печелят най-много от тези игри.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ Касим Дал, председател на Народна партия "Свобода и достойнство". Хорицата, които гласуват за ДПС, нямат нищо общо със задкулисието ръководено от Ахмед Доган, Лютви Местан и другите. За съжаление политическата мафия отново надделява. Политическата мафия са управляващите в момента. Тези хора са безнаказани вече 24 години и заради това действат така. Категоричен съм, че разиграването на историята с майчиния език и бунтовете в Пловдив, са политически сценарии. Тези проблеми трябваше да бъдат решени преди 24 години. Агитацията на майчин език върви при всички предизборни кампании. Особено в селата, където стъпва само една партия, обясни Дал.

Хюсеин Хафъзов беше използван за нагнетяване на напрежението. В ДПС никой не може да вземе отношение или да изкаже мнение, без разрешението на председателя. ГЕРБ управляваха с Делян Пеевски. Нито едно назначение във властта не ставаше без одобрението на Пеевски. Цветан Цветанов се е срещал 40 пъти с Пеевски, не аз. Цветанов се е срещал и с Местан. ГЕРБ управляваха с части от ДПС, в лицето на Пеевски. Според мен, Пеевски е бил довереният човек на Ахмед Доган. И тогава, и сега управлява Доган, категоричен беше Касим Дал. Случаят с Христо Бисеров също е показателен. Същите тези хора го накараха да си подаде оставката. Не знам къде Бисеров е сгрешил. Това е работа на прокуратурата, но тя не прави нищо по въпроса. Касим Дал също се закани да съди Николай Бареков заради изказванията му, че Реформаторския блок се финансира директно от Турция и неоосманистите.

Водещи новини

Още новини