Йордан Цонев: Не езиковите различия, а омразата ни разделя

Булфото
share

„Аз също съм обиран през 90 – те години“, съобщи в сутрешния блок на Нова телевизия Йордан Цонев от ДПС. Той смята, че битовата престъпност наистина е сериозен проблем и заяви, че не знае защо преди това тя не е била приоритет за МВР, а винаги се е наблягало на битката с организираната престъпност.

„Връзката на депутатите от ДПС с хората не е през медиите. Ние познаваме нашия електорат. Аз говоря с хората на български и те говорят с мен на български език“, заяви Цонев.

Той е категоричен, че винаги предизборните кампании се водят на български език и само някой път се превежда на майчин език, защото някои стари хора не знаят български. По думите му, много възрастни не знаят български език заради липсата на възможност да учат. Той напомни, че в Конституцията е записано, че всеки има право да използва майчиния си език.

„Етно-религиозните езикови различия не ни разделят като нация, разделя ни омразата“, каза още той.

Нямам фирми, нямам и фирми с поставени лица и нямам намерение да споря с Ваньо Танов“, заяви Цонев относно обвиненията на бившия шеф на митниците.

Припомняме ви, че в края на миналата седмица Танов съобщи, че има разработка, при която има записан разговор, от който става ясно, че министър от кабинета се обажда и казва на данъчен служител да опрости над 1 млн. лв. ДДС на лице, свързано с Йордан Цонев.

“За 20 и няколко години какво ли не се изписа за мен, но аз никога не съм бил обект на каквато и да е разработка“, добави той и напомни, че ГЕРБ са управлявали 4 години и ако е имало нещо той със сигурност е щял да бъде разследван.

За срещите на Делян Пеевски и Цветан Цветанов, Цонев заяви, че информацията за тях е новина за него.

Водещи новини

Още новини