Войната продължава! Десислава Атанасова: Министър Андреева да ми се извини

share

Като "тежката артилерия на ГЕРБ", ме определи Бойко Борисов. Не мисля, че съм нападала, когото и да било, включително и министър Таня Андреева. От вчера следобед следя нейните изказвания, че ще ме съди. Отговарям и, че е по-добре да си служим с данни и факти. Аз не лъжа. На сайта на Министерството на здравеопазването на 21 декември, наистина е обявена подобна обществена поръчка.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ Десислава Атанасова, депутат и бивш здравен министър от правителството на ГЕРБ. Единственият въпрос, който зададох вчера е, дали наистина се харчат правомерно парите. Поръчката е за изграждане и поддръжка на система, изградена още от проф. Гайдарски, която ще струва 6 млн. лева. Мен ме притеснява, че в обществената поръчка пише, че въпросната система ще трябва да се изгражда тепърва. Вчера зададох въпроси и се учудих много, че министър Андреева ще ме съди за клевета. Не използвам думата "далавера". Просто това, което пише в обявлението е различно от поддръжка. Нека г-жа Андреева да разясни грешката, категорична беше Атанасова.

Ако се окаже, че поръчката е само са поддръжка, няма проблем. Аз не съм финансист и не мога да преценя дали това струва 6 млн. лева. Министър Андреева да чуе какво говоря и да ми се извини. От "Атака" ме нападат, защото искам оставката на Волен Сидеров като председател на антикорупционната комисия. Единственото вярно в техните твърдения е, че имам съпруг и той е бизнесмен. Техните сигнали са безплодни, заяви депутатката от ГЕРБ.

Водещи новини

Още новини