Илияна Йотова: Румен Петков искаше да се коалираме с ДПС

Булфото
share

Вчерашното решение е израз на логиката. На Изпълнителното бюро имаше много и различни мнения. За мен замразяването на членството и снемането на политическото доверие е най-тежкото наказание.

Това каза пред камерите на БТВ Илияна Йотова, евродепутат от БСП. Това не беше другарски съд или трибунал. Изборите ще покажат кой ще спечели и кой ще загуби от тези действия. Вече нямам илюзии, че може да отидем заедно на изборите. довчера вярвах в това, но вече всичко свърши. Аз съм работила с Ивайло Калфин и бяхме прекрасен екип. Ако се видим на улицата, ще му подам ръка и ще му кажа здравей. Много полезно щеше да е да дойдат вчера и да изложат аргументите си. Една Корнелия Нинова разби твърденията на Румен Петков, че не си изпълняваме предизборните обещания. Самият Петков беше един от най-големите радетели за връзване на коалиционната политика на БСП само с ДПС. Сега да говори за зависимости е малко странно. Тези хора пречат на БСП да вземе първо място на евроизборите, категорична беше Йотова.

Вторият мандат на Георги Първанов е меко казано дискусионен. Предложението за мажоритарни избори нанесе жесток удар на БСП. Имаше хора, които възроптаха срещу това предложение на Първанов. Те бяха натикани в ъгъла и изключени от партията. Трябва да се учим от грешките си и да не ги повтаряме повече, каза още Йотова. Не се учудвам, че Сергей Станишев изяви желание да стане еврокомисар. Против съм повторното издигане на Кристалина Георгиева за еврокомисар. Тя не може да се справи с бежанската криза у нас. Имам и информация, че на няколко места в Европейската комисия не са доволни от нейната работа, разкри Йотова.

Водещи новини

Още новини