Георги Първанов: От години не съм се срещал с Борисов и Доган

Булфото
share

„От години наред не съм се срещал с Бойко Борисов - от годините, когато беше премиер и срещите ни са били официални”, каза в студиото на  „Здравей, България” по Нова телевизия Георги Първанов, президент на Република България от 2002 година до 2012 година и председател на движение АБВ.

Той посочи публикацията във вестник, в която се твърди, че журналистите разполагат със запис от среща на Първанов с Борисов в Банкя.

Първанов обаче подчерта, че в Банкя не е бил, въпреки че знае къде живее Борисов. Затова той заяви, че ще съди въпросното издание.


„Не бих казал, че има война в БСП”, каза още Георги Първанов. Според него с основание от левицата смятат, че АБВ ще дръпне електорат, който на тях им е необходим.

„Нямам никакви лични амбиции за ръководството на БСП, аз искам БСП да се промени”, заяви председателят на движение АБВ.

На въпрос защо не се оттегли от партията, Първанов отвърна: „Да се оттеглят онези, които не са си изпълнили обещанията”.

Президентът е категоричен, че няма цялостно отрицателно отношение към кабинета. „Когато имам бележки към правителството или към конкретни министри, ги казвам”, допълни той.

Относно това дали трябва да има предсрочни парламентарни избори, Първанов заяви, че е имало време, когато е трябвало наистина да има избори 2 в 1 май месец. По думите му, сега вече това не трябва да става, защото ще се хвърли държавата в хаос.

Във връзка с това кога за последно се е видял с Ахмед Доган, Първанов заяви, че това е било много отдавна и поясни, че не помни точно кога е било това.

„БСП е откъсната от политиката. Това е големият проблем“, каза още Георги Първанов. По думите му,  в партията „няма никаква чуваемост, има монолог”.

Водещи новини

Още новини