Цачева: 9 по скалата на Рихтер тресе левицата

share

Като трус от 9 по скалата на Рихтер за левицата Цецка Цачева определи последните събития, случващи се в редиците на левицата. Това, което днес видяхме в парламента у представителите на Коалиция за България, е силно притеснение, даже страх. Лапсусите от страна на лидера ПЕС издават видимо притеснение, заяви зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ в предаването "Лице в лице" по БТВ.

По думите на Цецка Цачева парламентарната група на ГЕРБ има ясна визия за законодателните промени, които ще предложат на предстоящата сесия на парламента. Тя коментира още, че няма основания за пришиването на АБВ към ГЕРБ. "Ние сме партия, която винаги е отстоявала своето самостоятелно участие в изборите", заяви Цачева.

Тя отрече вчера в Банкя да е имало тържество по случай новата сесия на парламента, като обясни, че парламентарната група на ГЕРБ е имала заседание.

Като приоритети за следващите месеци на ГЕРБ Цецка Цачева определи заетостта, здравеопазването, образованието и запазването на финансовата стабилност. Не се отказваме от битката за предсрочни избори, посочи Цачева, като заяви, че ГЕРБ остават на позицията за незабавна оставка на правителството.

"Все още има време за избори две в едно. Това е единственият демократичен начин, за да отвоюваме държавата за българските граждани", коментира бившият председател на НС. Тя допълни, че нищо от предизборните обещания на левицата не се случва.

Цачева, заяви, че не е нормално да има толкова жандармерия пред Народното събрание. Не е приятно да се работи в такава атмосфера, но доверието на обществото към парламента и държавните институции е на критичния минимум, допълни народният представител.

Водещи новини

Още новини