Емануил Йорданов: Политическият диалог липсва, а проблемът с бежанците е тежък

share

Бежанците са проблем, в чийто генезис седи не едно или две правителства. Това заяви Румен Петков, бивш вътрешен министър, в предаването Лице в лице. 

По думите му КСНС е безобразно закъснял. Петков бе категоричен, че ксенофобията също е съществен проблем, на който трябва да се сложи точка. 

Безкрайно съм изненадан и от докладите на ДАНС и на МВР. Те трябва да предшестват ситуацията, а не обратното. Това, която виждам аз е безхаберие. Когато обществото вижда, че държавата не може да се справи с едни нахлуващи чужди граждани, е естествено обществото да се уплаши, заяви Димо Гяуров, бивш шеф на службите.

Румен Петков се включи и заяви, че има липсва диалог в обществото. Цветлин Йовчев заяви, че е започнало създаването на едни групи от български граждани, които се мразят. Държавата през последните 2 години се държи неадекватно, коментира още той.

 Емануил Йорданов, който също е бивш вътрешен министър, заяви, че проблемът с нелегалните емигранти е много по-тежък. Много малка част от хората, които влизат в България ще се окажат бежанци, смята още той. По думите му в момента в парламента се вижда един бридж белот и политическият диалог изцяло липсва.

Гяуров заяви, че вече е късно да се предотвратява каквото и да е. Единственото нещо, което може да направи властта е да минимизира последствията, смята той. По думите му в българските служби  цари тотално безхаберие. Не може един чужд гражданин да се мота само с една бележка, трябва да бъде ограничен в движението си. Има погазване на закона, няма капацитет да се върши работа навреме, смята още той.

Петков заяви, че се притеснява, че Росен Плевнелиев няма да направи редица важни изводи от КСНС.

Водещи новини

Още новини