Атанас Атанасов: БСП използва стара техника за разделяне на нацията

share

Правителството трябва да поеме ангажименти, за да се реши проблемът между България и Турция за преминаването на нелегалните бежанци на наша територия. Сегашното правителство е разкрачено в позицията си между подкрепата на ДПС и "Атака", затова е в безизходица по въпроса с бежанците.

"Представителите на правителството не смеят да отидат и да обяснят на местните хора за лагерите за бежанци, защото ги е страх, хората ще ги убият с камъни". Това заяви бившият директор на Националната следствена служба ген. Атанас Атанасов в извънредното студио на Нова телевизия.

"Сегашната роля на бежанците се повтаря със ситуацията, която възникна по време на връщането на турците в България след Възродителния процес. Това са изпитани тактики на бившата комунистическа партия за разделение на нацията и противопоставяне на обществените групи", смята Атанасов.

"Нека хората от нашето поколение да се сетят как се отнасяше Западна Европа с нашите бежанци, които бягаха от комунистическия режим. Това правителство няма достатъчно подкрепа и не може да води диалог с гражданите", обяви Атанасов. Според генерала протестиращите, които не искат управляващите в момента са пред Народното събрание, а тези които ги подкрепят са пред президентството. Видно е също, че Николай Бареков и Волен Сидеров ще се обединят при едни предстоящи избори. Топлата си връзка те демонстрират постоянно."

"Ако толкова иска г-н Бареков да присъства на Консултативния съвет при президента нека променят закона, а не да го нарушават. Ако искаме хората да спазват законите, нека и институциите да започнат да ги спазват", призова Атанас Атанасов.

Според него създаването на тези доброволни отряди, които шестват по улиците на София създават почва за връщане на репресивния апарат от времето на комунизма. Атанасов каза, че с новия закон за МВР се дава легитимност на тези структури.

Водещи новини

Още новини