Протестиращи се опитаха да пресрещнат Йовчев и Сидеров

булфото
share

Тази вечер след уречения вече традиционен час, в който протестиращите започват своите демонстрации пред Министерски съвет, хората се разделиха на две групи, предаде Дарик.

Едната отново се събра пред Министерски съвет и пое към Народното събрание, а другата „окупира" парк-хотел „Москва", където се намира студиото „Всяка неделя" по Нова телевизия. В предаването тази вечер гостуваха лидерът на „Атака" Волен Сидеров и вътрешният министър Цветлин Йовчев. Въпреки че не малко от протестиращите решиха да окупират парк-хотел „Москва", до сблъсъци не се стигна поради засиленото полицейско присъствие и фактът, че двамата политици избраха да излязат от входа, така че да не се срещнат с протестиращите. Чакащите ги хорат имаха само един вариант - да скандират „Оставка".

След неуспешната среща да поискат лично оставката на лидера на националистите и на вътрешния министър, протестиращите, избрали да стигнат до хотела, се върнаха до Народното събрание, където продължиха със скандиранията „Оставка" и с традиционните вече тъпани, свирки, вувузели и знамена.

Малко по-късно, след като трафикът беше спрян на бул. „Цар Освободител", към недоволните от властта се присъединиха и „ранобудните студенти" и така протестиращите блокираха цялото движение.

Водещи новини

Още новини