НС ще наваксва парламентарен контрол с още извънредни заседания

Булфото
share

Ще има още извънредни заседания, посветени на парламентарния контрол, заяви председателят на Народното събрание Михаил Миков преди закриването на днешното заседание, съобщава БТА.

Предвидено е в утрешния парламентарен контрол да участват министрите Иван Данов, Хасан Адемов, Димитър Греков, Анелия Клисарова, Десислава Терзиева, Кристиан Вигенин, Петър Чобанов, Ангел Найденов. Общият брой на въпросите към тях е 46, а общият брой на питанията - 14, и ни трябват около 10.18 часа само за изброените до този момент министри, коментира Миков.

Преди да приключи днешният работен ден на депутатите, заместник-председателят на парламента Мая Манолова, която е и председател на Временната комисия за изработване на проект на нов Изборен кодекс, представи доклада на комисията. В проекта за решение към документа е предложено парламентът да приема доклад за работата на временната комисия. Освен това комисията предоставя на парламентарните групи и на народните представители проект за нов Изборен кодекс във връзка с правото на законодателна инициатива по чл. 87 от Конституцията, добави Манолова.
 

Водещи новини

Още новини