17 часа необходими на депутатите за парламентарен контрол

  • 23 октомври 2013 10:28

  • 632
  • 0
17 часа необходими на депутатите за парламентарен контрол
©

Над 17 часа са необходими на депутатите за парламентарен контрол, което може да доведе и до извънредно заседание, специално за това. Това е станало ясно по време на заседанието на председателския съвет на Народното събрание тази сутрин, каза председателят на НС Михаил Миков при представянето на седмичната програма.

Парламентарният контрол е предвиден за редовното си време в петък от 11.00 ч., но ако депутатите приключат по-рано с другите точки в дневния ред може целият ден да е отделен за контрол над изпълнителната власт, обясни Миков, цитиран от БТА.

Депутатите започнаха работа с първото четене на изменения в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина. В дневния ред са и промени на първо четене на Административнопроцесуалния кодекс, на Закона за животновъдството. Парламентът ще обсъди на първо четене изменения в Закона за Националната система за спешни повиквания с единен европейски номер 112 и в Закона за общинската собственост, както и допълнение на Закона за задълженията и договорите.

В програмата е и второто четене на законопроект за допълнение на Закона за чужденците в Република България. Предлага се депутатите да обсъдят и на второто гласуване промени в Закона за прилагане на Общите организации на пазарите на земеделски продукти на Европейския съюз, както и проекторешение за определяне на военни формирования и структури за допълване на въоръжените сили във военно време и за определяне числеността на запаса за въоръжените сили. Приложението към проекта за решение е класифицирано с гриф за сигурност "поверително", което означава, че ще се наложи да се гледа при закрити врата, посочи Миков.

Последвайте канала на

Novini.bg
632 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини