Павел Шопов: Редовите депутати на БСП постъпиха достойно за мораториума

Булфото
share

Редовите депутати от БСП постъпиха достойно при гласуването вчера на удължаването на мораториума за продажба на земя на чужденци. Това коментира пред журналисти в парламента Павел Шопов от "Атака".

Според него това е било въпрос на избор - "да се наредиш сред националните предатели или да застанеш на български позиции", така като са призовали от "Атака".

В отговор на репортерски въпрос изненадани ли са от решението на депутатите от БСП, Павел Шопов каза, че са разчитали хората от БСП и от ГЕРБ да се съобразят с мнението на 70-80 процента от българския народ, които подкрепят удължаването на мораториума. Той допълни, че за тях е било ясно, че ДПС, като "представител на чужди интереси" ще се обявят радикално против предложението, предаде БТА.

Депутатът от "Атака" посочи, че темата не е приключена с вчерашното решение на Народното събрание. "Има сили и в българския политически елит и извън него, които действат решението да бъде ревизирано или торпилирано", каза той и допълни, че "Атака" ще противостои с различни мерки.

Павел Шопов заяви, че вчерашното решение е било "исторически акт". Според "Атака" решението не противоречи на конституцията. В отговор на въпрос дали ако БСП преосмисли решението си върху мораториума, "Атака" ще преосмисли тяхното за правителството, Шопов каза, че това са различни неща.
 

Водещи новини

Още новини