Сътрудниците на депутатите. Кои са те?

share

Кои са сътрудниците на депутатите? - Справка в списъците показва, че най-предпочитани за политически консултанти са бивши министри и депутати. Сред имената са тези на Румен Овчаров, Емилия Масларова, Аню Ангелов и Юнал Лютфи. В списъка има и други любопитни подробности, информира БТВ.

Оказа се, че в парламента е честа практика депутатите да назначават за сътрудници своите роднини. Например депутатът от „Атака” Станислав Станилов е назначил за своя дясна ръка сина си Станил.

Други депутати са положили поне минимално усилие професионалната връзка между тях и низходящите им да не е пряка, а опосредена. Борис Цветков е взел за свой сътрудник сина на колегата си Георги Мърков. Според него това е чиста случайност. „Не е противозаконно, защо да не е редно”, попита Мърков.

Друг интересен факт е, че представители на едно семейство работят за различни политически сили. Съпругата е сътрудник на Лиляна Павлова от ГЕРБ. Съпругът - на министър Цветлин Йовчев.

Пари за заплати има само за сътрудниците на комисии и групи. За нещатните депутатски сътрудници нещата са по-деликатни. Въпросът с плащането засега не е уреден, защото не е ясно кой е работодател на тези сътрудници - депутатът или парламентът, и как те трябва да се отчитат документално.

Водещи новини

Още новини