Иван Данов: Строителството и проектирането от 20 г. са на автопилот

share

Създаването на Министерството на инвестиционното проектиране е решение преди аз да бъда назначен. Лично моето мнение е, че в природата празно няма, министерството заема един вакуум. Това заяви в сутрешния блок ресорният министър Иван Данов.

"Строителството и проектирането в България повече от 20 г. са оставени на автопилот.  За регионалното развитие във всяка една нормална европейска държава има министество, което планира в големи мащаби. Нашето министерство прави конкретно проектиране на конкретни проекти. Ние сме на по-ниско ниво от МРРБ", обясни Данов. "Целият този бранш има нужда да се вдигне на крака. Министерството на инвестиционното развитие вече работи", посочи той.

"Четох в пресата, че някой кадрува в министерството. Мога да кажа, че при мен не само, че никой не кадрува, но и никой не ми предлага кадри. За Джейхан Ибрямов се обърнах към Сергей Станишев и Лютви Местан. Идеята е втория зам.-министър да поддържа тесни контакти с общините. Ибрямов има много опит именно в тази област. Да намериш такъв човек в България никак не е лесно, защото хората, които разбират от местна власт, са си кметове", каза Данов.

Министърът заяви, че е набеден за източване на пари от социалната система във Франция. "Имам документ, че съм получил правомерно парите. Очаквам резултат от разследването на прокуратурата във Франция", обяви министърът на инвестиционното проектиране.

Водещи новини

Още новини