Яне Янев: Системата всеки момент ще рухне

share

РЗС няма как да бъде дублирано, Яне Янев също, коментира лидерът на РЗС в предаването "Не светло" по Нова телевизия сравнението между него и Николай Бареков и неговият нов политически проект.

"Това, че някой е направил заявка, че ще прави партия нищо не значи, това в България е много трудно. Ценностите са рухнали и много трудно може да се формира фактор в политиката от този проект", каза Янев.

"По-важно е кой какво прави. Тези които са ме обиждали след това публично са се извинявали в ефира, Аз не искам да ме сравняват с когото и да било. Аз съм антикомунист и в моето семейство не е имало такива. Аз съм казал, че ако съберем необходимия вот ще уволним Бойко Борисов - нищо друго, не трябва да се спекулира с това", обясни лидерът на РЗС.

В България не се говори истината, не се говори срещу корупцията и срещу тайните схеми, говори се, това което е удобно на една политическа партия. РЗС е извънсистемен играч, ние считаме, че тази система работи грешно срещу държавата и срещу народа. Ние искаме нова Конституция, искаме промяна. Аз мога да критикувам, който поискам, защото съм самостоятелен", каза Яне Янев.

"Според мен българският политически живот е на корпоративна основа, той е обсебен. В момента нямаме правителство на Орешарски и на тройната коалиция, а на Делян Пеевски. Пеевски в момента е един от най-големите играчи на прехода и го доказа. Той беше употребен, а от друга страна си подреди много добре своята пирамида. Той контролира БСП", обяви Янев и добави, че в ДПС повече се чува думата на Пеевски, отколкото на Доган, то е по-добре обезпечен, отколкото обръчите на Ахмед Доган. Той успя да завладее ДПС отвътре. Той е най-добрият играч".

"Третата партия, която Пеевски владее е партия "Атака". Защо Волен Сидеров не каже като председател на антикорупционната комисия кой владее корупцията? Той е над всички останали. Ако Пеевски реши лично правителството на Орешарски да падне, това ще се случи за по-малко от 24 часа. Той държи повече от половината депутати Да не мислите, че те стоят там заради депутатската си заплата", обяви лидерът на РЗС.

"Реформаторския блок бил по-скоро реаниматорски блок и целял да върне стари хора от дясно във властта. Това е политическа шизофрения. Ако това е реформата в българския политически живот - тури му пепел. Аз винаги съм бил в десницата. Аз не се страхувам от тях, защото заедно всички те ще направят сбор от нули", обясни той. "Не е съставен на чиста основа Реформаторския блок, просто някой даде сигнал и го сформираха. Според Янев това са Държавна сигурност и БСП, които се страхуват да не се смени моделът в България".

Според Янев в момента има само една стабилна партия и това е ГЕРБ. Трябва да се поеме политическа отговорност и да се върви към радикален край, да се спре тази агония. Няма да усетят политиците, кога ще се срине цялата политическа система. Въпреки политиците ще има срив, прогнозира Яне Янев. "Краят ще е близо, защото хората няма да издържат още дълго. Българският народ определя кой каква роля заема в политическия живот".

Водещи новини

Още новини