Контрапротестът: Искаме президентът да чуе хората

share

На 26 август от 12 часа за пореден път поддръжници на кабинета на Пламен Орешарски ще се съберат на протест пред сградата на президентството.

Недоволните хора очакват оставка на държавния глава заради лъжите му, връзките с олигархията и скандалния двоен стандарт в отношението му към нацията. „Държим на незабавната оставка на президента", заяви Петър Витанов от гражданска инициатива „За нов обществен договор". „Поискахме оставката му преди една седмица заради грубо погазване на чл. 92, ал. 1 от Конституцията, заради дълбоките му връзки с олигархията, както и заради лъжите му", допълни активистът от гражданската инициатива.

„Ето защо нашият пореден протест ще се състои и в понеделник, 26 август 2013 г., от 12 часа, пред сградата на „Дондуков" 2. Присъствието ни под неговия прозорец ще продължи докато президентът Росен Плевнелиев не благоволи да чуе гласа на хората", съобщи той.

Вече повече от месец гражданите, подкрепящи работата на правителството на Пламен Орешарски, очакват среща с държавния глава. Очевидно темите, които гражданската инициатива иска да обсъди с президента са твърде парещи за него. Хората настояват за незабавно свикване на национална Кръгла маса, гарантираща нов Обществен договор и прозрачни правила във взаимоотношенията между гражданите и институциите. Те очакват от президента да се запознае и с 18-те им искания, поместени на фейсбук страницата на групата.

Водещи новини

Още новини