Янаки Стоилов: Причините за протестите надхвърлят възможностите на ГЕРБ

Булфото
share

Депутатът от левицата Янаки Стоилов заяви, че ГЕРБ искат избори през май следващата година, защото отлагат собствената си политическа програма.

„Все пак това е някакво развитие в позицията, което означава, че ГЕРБ ще се включат по-активно в работата на парламента и ще упражняват ролята си на опозиция към правителството, за да може то да действа, както под контрола на тези, които го подкрепят, така и на най-голямата опозиционна група", коментира още социалистът.

„Аз мисля, че причините за недоволството в България за протестите надхвърлят възможностите на ГЕРБ, без по никакъв начин да подценявам техните усилия, различните политически и икономически интереси, които също искат да използват протестите", обясни Стоилов.

Според него основанията за политическата криза в България са много по-дълбоки.

„Така че през есента ние трябва да се подготвим за нови изпитания, защото ако сегашните протести са главно политически мотивирани, то следващата им вълна може да почива върху икономически и социални претенции, за които има не по-малки основания отколкото това, което ставаше през изминалите седмици", добави Стоилов.

„Оставката не е някаква част от задължителната политическа програма, с която ние трябва да изпълним желанията и очакванията на определени групи или пък на Бойко Борисов", допълни депутатът.

Водещи новини

Още новини