Янаки Стоилов се обяви против продажбата на "Доверие"

  • 17 юли 2013 09:55

  • 1892
  • 6
Янаки Стоилов се обяви против продажбата на "Доверие"
©

Янаки Стоилов изрази днес от парламентарната трибуна позицията на БСП относно сделката за продажба на пенсионния фонд "Доверие".

Предстои продажба на фонда на компания с неясен финансов капитал, замесена в офшорни схеми, каза той и призова да не се забравя, че "Доверие" е с най-големия пазарен дял в пенсионното осигуряване, като в нея членуват над милион и 200 хиляди българи. От БСП  настояват да не се дава необходимото разрешение за продажба от Комисията по финансов надзор с председател Стефан Мавродиев. Затова Мавродиев, по предложение на Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за, ще бъде поканен и изслушан пред НС заедно с министъра на финансите Петър ЧобановПетър Чобанов Петър Чобанов е роден на 20 юли 1976 г. в Ямбол. Завършил е Математическа гимназия „Атанас.

Не може да се допуска обществени средства да попадат в компания с неясен капитал, обяви Стоилов. БСП настоява правителството да инициира законови промени, с които да не се допускат подобни сделки. Ако МС не направи предложения, парламентарната група БСП ще внесе такива, предаде репортер на novini.bg.

Стоилов се обърна към правителството да спрат да назначават лица в държавни дружества, които са свързани с офшорни схеми, тъй като това може да доведе до ескалация на напрежението. Той призова МС да прояви воля и внимателно да прегледа назначенията си.

Депутатите приеха да бъдат изслушани Мавродиев и Чобанов.

В момента в НС обсъждат промените в НПК. Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно каза, че тези промени целят да престане да има вечно обвиняеми. Трябва да се престане да има безкрайна фаза на досъдебното производство. Прокурорите трябва да бъдат по-дисциплинирани, както и трябва да има по-добра комуникация между прокурори и разследващите органи.

Последвайте канала на

1892 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Галин

2013.07.17 | 22:16

3
Яначко, не си ритай партийната книжка , бе човек. Твоите хора се страхуват, че може скоро да изтърват кокала и бързат да откраднат, колкото се може повече а ти се опитваш да им издърпаш килимчето из под краката. Не са хубави тези работи, няма значение, че осигуровките на над един милион българи ще отидат в канала, няма да е за пръв път. Най- много пак да ни кажат: ''Завалиите, те питаха ли ни като си вкараха парите там'' !
Pepin_40

2013.07.18 | 16:55

6
Радвам се че Янаки Стоилов продължава да казва Истината без да се съобразява с нарежданията на партията. Когато повече хора показват грешките и отсрещната страна ги чуе и разбере най-накрая ще тръгнем напред.

2013.07.17 | 22:17

5
ЧЕ НАЛИ ВИЕ Я ПРЕДЛАГАТЕ ТАЗИ ПРОДАЖБА БЕ? ВИЕ ПРЕДЛАГАТЕ, ВИЕ ОСПОРВАТЕ? ЦИРКАДЖИИ.
БСП+ДПС+ЮРУШ

2013.07.17 | 17:23

1
Те сами са си опозиция.

2013.07.17 | 22:17

4
Другари, не трябва да продаваме пенсионния фонд преди да приберем паричките! Нали помните схемата, по която вече няколко пъти откраднахме пенсиите на народа!
...

2013.07.17 | 17:23

2
Името на председателя е Стоян Мавродиев

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини