Хасан Адемов към ГЕРБ: 4 години обрекохте пенсионерите на глад и мизерия

Булфото
share

Говорите за пенсии, след като 4 години обрекохте пенсионерите на глад и мизерия. Това каза министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов при дебата за актуализацията на бюджета за 2013 г.

"Да говорите за социално и енергийно подпомагане, на майки и деца – е нескромно. През 2009 г. право за енергийни помощи са имали 260 000 граждани, през 2012 г. са намалели на 210 000. Благодарение на финансовата подкрепа за енергийно бедните помощта е намаляла с 50 000”, посочи Адемов. По думите му българският гражданин знае кой, кога, какво е направил и дава своята оценка.

"Да приемем тази сума от 85 милиона лева няма как да се случи, не защото нямаме желанието, а защото направихме това, което направихте за 4 години – с обратен знак. Дадохме възможност на 60 000 да получат помощи, а за 4 години вие ги намалихте с 50 000. Говорейки на тази тема, създавате усещането, че отново връщайки се на власт, може да върнете същата политика”, каза още министър Адемов.

По-рано депутатът от ГЕРБ Светлана Ангелова заяви, че от политически тези протести ще станат социални. "Помогнете на над 3 милиона граждани да бъдат спокойни и да посрещнат нуждите си", каза Ангелова.

Водещи новини

Още новини