Хасан Адемов: Проверки в мините се правят на 3 месеца

  • 05 август 2013 08:10

  • 1920
  • 8
Хасан Адемов: Проверки в мините се правят на 3 месеца
© Булфото

В мина "Ораново" има 8 инцидента със смъртни случаи доказва, че там има условия, които предразполагат към такъв трагичен изход. Това заяви социалният министър Хасан АдемовХасан Адемов Хасан Адемов е роден на 24 януари 1953 година в град Исперих, България. През 1979 година завършва в сутрешния блок на БНТ по повод деня на траур за загиналите миньор в "Ораново".

Дали можеше да бъде избегната трагедията в „Ораново” е труден и сложен въпрос. В момента се прави преглед на законодателната уредба, която е свързана с безопасните условия на труд. Министърът не пожела да „прави оценка на концесионерът, тъй като това е работа на съда”, заяви той.

В момента със социалното министерство и специалисти от Минно - геоложкия институт се прави проверка и изготвят разпоредби, за да не се допускат повече подобни инциденти, заяви още той. 

Попитан дали другите мини се проверяват в момента, Адемов заяви, че проверките се правят на всеки три месеца във въгледобива. Той заяви още, че отговорността се споделя от три страни - държавата, работодателя и работниците. „Годишните проверки, които се правят в мините, очевидно не са достатъчни. Отрасълът е изключително рисков и може би, министърът на икономиката трябва да събере работодателите и работниците, заедно със социалните партньори, да се направи нова стъпка напред, за да може да има превенция на всичко това, което се случва в този отрасъл”, каза още министърът на труда.

На въпрос дали са установени тежки нарушения в други мини, той заяви, че самият отрасъл е опасен и може би е редно енергийният министър  да инициира среща с концесионерите и синдикатите и трябва да обсъдят мерките за безопасност, защото няма мина у нас, при която да не е констатирано нарушение, обясни той.

Попитан за актуализацията на бюджета, Адемов заяви, че България е на крачка от рецесията и да се очакват чудеса без актуализация е трудно да се говори.

През всички тези години очакваме да се случат чудеса и да се вдигнат доходите, а това се случва с редица мерки. Очакванията са да се случи ръст и да се дадат добавки към пенсиите, но това може да стане за няколко месеца, а след това една инфлация да замети ниските доходи, каза социалният министър.

Попитан дали очаква гладни бунтове наесен, той заяви, че уважава правото на всеки да изразява мнението си, дори и в крайна форма. До края на седмицата трябва да стартира Тристранният съвет и да видим заедно със социалните партньори какви мерки ще бъдат изработени, за да се справим с проблемите, обясни още той.

Мерките, които се правят са с цел да се подпомогне бизнесът. Знам, че хората очакват календар на успехите, но резултатите не могат да се видят веднага, категоричен бе Адемов.

Последвайте канала на

1920 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
ivoo

2013.08.05 | 19:30

8
Как може който и да е Хасан да ни е министър ???? Ще ни докара война т'ва гнусно ориенталско племе,заедно с комунистите трябва да се заличат за да може държавата ни най-накрая да започне да диша,не съм расист това е реалността :(

2013.08.05 | 19:30

7
Нали щеше да има 250 000 работни места, данъчни облекчения за бедни и богати, пенсии, евтин ток... Какви са тия рецесии? Който е гласувал за тия си заслужава глада. Лошото е, че осаналите трябва да търпим да живеем в турски катун.

2013.08.05 | 19:30

6
Свиня противна!
Недоволния

2013.08.05 | 19:30

5
Срам и позор е това правителство, аз не съм за никоя партия, но пък да ни управляват ДПС това е срам и позор. А най-боли като виждаш че има българи които зачитат и уважават незаконната партия. Защо си давате дупетата на рязаните бургии ве лайнари. НИМА ЗАБРАВИХТЕ КАКВО СЕ Е СЛУЧВАЛО 500 ГОДИНИ.
fuck off, turkish gipsy

2013.08.05 | 19:29

4
Хасан Адемов, какво е това име, какво прави този в БЪЛГАРСКАТА политика, какъв народ сме да търпим това безумие, шибаните Бесни Страшни Пенсии ни докараха тези резняци на власт, няма да търпим няма да мълчим.
KИРО

2013.08.05 | 19:10

3
Вечна слава на аллаха и на всички ИБРИКЧИИ начело с Волен Сидеров (агата)
Радо

2013.08.05 | 19:01

2
Значи на всеки три месеца проверяващите излизат с тлъсти банкови сметки!

2013.08.05 | 19:01

1
И не само те.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини