ГЕРБ: МО иска нелогично много пари

  • 31 юли 2013 11:49

  • 1897
  • 2
ГЕРБ: МО иска нелогично много пари
©

Похвално е, че министър-председателят поиска актуализация на бюджета. Похвално е, че говори за някакви социални мерки. Това каза от парламентарната трибуна по време на обсъждането на актуализацията на бюджета депутатът от ГЕРБ Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018.

Нека дадем пари за Военномедицинска академия. ГЕРБ даваше пари за погасяване на задълженият на болниците. Намалихме персонала на други болници. Хубаво, ще дадем пари за лекарствата, но какви мерки се предприемат срещу парите за здравеопазването, заяви Радев.

Той спомена и за парите за ремонт на пътищата. Спомена и факта, че самолетите на военните не летят. 576 млн. лв. платихме до края на мандата си, не сме искали допълнителни пари. Не е справедливо Министерството на отбраната да иска такива пари. Парите са необходими в други сектори, каза Радев.

Наследените пари са само 55 млн. лв. неразплатени. Сега излиза, че са половин милиард. Какви са мерките срещу тези пари, които ще се дадат? Опитахме да обединим МВР и Военна болница, за да намалим разходите. Не се получи поради ред причини, надявам се вие да измислите нещо по-добро. Има други места, където са по-нужни тези пари

Последвайте канала на

1897 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.08.01 | 22:36

2
В МО отдавна се надяват да им върнат привилегиите, да не ги закачат 20 години, и да наливат пари, пари, пари. Както е било винаги. Да не ги съкращават, да не се реформират. Те са готови на всичко за да живеят като в миналия век.
ТНТ

2013.07.31 | 16:38

1
Абе, кво стана с онези 1 500 000 000 лева, които бяха резерв на здравната каса? Някой да е обяснил от кого и за какво бяха похарчени? Защо онази очилата маймуна Дянков, не е в България, за да каже какво е харчил и да вземе да си защити бюджета, защото той го е правил? Хубава работа, ама гербаджийска.

Добави коментар

Водещи новини