Калфин: Все още се търсят резерви за коледни добавки за пенсионерите

  • 14 ноември 2014 14:19

  • 2059
  • 6
Калфин: Все още се търсят резерви за коледни добавки за пенсионерите
© Булфото

Все още се търсят възможности и резерви за коледни добавки за пенсионерите.

Това заяви в интервю за БНР вицепремиерът и социален министър Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска. За заявеното от финансовия министър, че няма да има коледни добавки, Калфин коментира: "Финансовият министър за мое голямо съжаление го каза без да сме се консултирали. Аз винаги внимавам какво говоря и търся първо консултация и общо мнение. Не мисля, че е най-добрият тон да предрешава това нещо преди да е имало разговор. Водим разговори и с НОИ, и с Министерство на финансите. Вярно е – в тази актуализация е много трудно да се намерят допълнително средства, защото бюджетът не е в добро състояние. Но все още се търсят възможности и резерви. Не бих казал окончателно това нещо, доколкото тези разговори продължават", каза Калфин.

Следващата седмица ще стане ясно окончателно дали възрастните хора ще получат допълнителни пари по Коледа. "Има няколко законопроекта, които са подготвени в МТСП. Те са свързани с изчистване, изясняване на системите за социални плащания и по-добро фокусиране към хората, които имат най-голяма нужда от социалните плащания. Много е важно тази помощ да се фокусира върху тези, които имат най-голяма нужда от това", коментира министърът.

По думите му, ако има възможност, би се разширил кръгът на енергийно подпомаганите. Това е залегнало като ангажимент в програмната декларация на правителството. Калфин обаче уточни, че за тази зима това може да стане трудно. За тази зима ще бъдат подпомогнати тези, които и досега са в списъка, каза той и добави: "С актуализацията на бюджета положихме всички усилия до края на годината плащанията, които в момента се правят, да са осигурени, включително и с т.нар. програма „Сигурност“, където са заети безработни за охрана на общински обекти и т.н. Плащанията до края на годината ще бъдат гарантирани", категоричен беше Калфин.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2059 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2014.11.16 | 17:56

6
zapocna se. Tuka ima tuka niama. eto zatova niama izbiratelna aktivnost. i taka hte e do vsobhtoto narodno vastanie koeto e skoro.

2014.11.16 | 17:55

5
AIDE , KRAIA NA FILMA E IASEN - NADEGDA VSIAKA OSTAVETE DRAGI MI PENSIONERI ! ZAPOCHVA PLANA ZA NAMALENIE NA PENSIONERITE !ABV I DO KA STIGNE DO IU IA , AIDE KRAI S PENSIONERITE ! pENSIONNOTO VI OSIGURIAVANE OTIVA V FOND /VGZ/ !
simeonov

2014.11.14 | 23:17

4
hayde na vastaniee
КОСТАДИН

2014.11.14 | 18:20

3
нали след изборите казахте за разлика на абв с герб или за пари се забрава пазлика в програмата с която извадихте на изборите

2014.11.14 | 18:20

2
Какво си написал бе неграмотник?
BOIKYYGLY HANUMATA NA DOGANG GALTA TURSKA SPERMA

2014.11.14 | 18:20

1
BOIKO PROSTITUTKATA OSTE LI E LIYBOVNICA NA DOGAN FESA???????????????????????????????????????????????

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини