Румен Петков: БСП и ГЕРБ трябва осъществят диалог

share

Няма необходимост от коалиционно правителство между БСП и ГЕРБ и не може да се говори за прегръдки и съюзи между двете партии.

Това каза пред камерите на TV7 Румен Петков. "БСП и ГЕРБ трябва да проведат конструктивен диалог за основните приоритети на държавата. Ефективно управление без диалог не е възможно", категоричен беше Румен Петков. "В момента ГЕРБ се държат като сърдити деца, но ние всеки ден трябва да им задаваме въпроса с какви очи гледат семействата си", заяви той. Петков риторично попита откъде депутатите на ГЕРБ взимат пари, след като не ходят на работа.

Бившият вътрешен министър и депутат отправи критика и към президента Росен Плевнелиев, защото е пропуснал възможността да инициира диалог между партиите. Журналистът Георги Атанасов се съгласи с Петков, че избори в момента биха били катастрофални за страната. Сътрудничество трябва да има, но без участието на "Атака".

За финал Румен Петков предупреди, че ако цената на споразумението е опрощаване на престъпленията на ГЕРБ, това ще означава край за БСП.

Водещи новини

Още новини