Станишев нападна Росен Плевнелиев

share

Ако цената за добро отношение от страна на Росен Плевнелиев към българския парламент и към правителството е условието ГЕРБ да участват в управлението, тази цена е неприемлива. Това каза на пресконференция председателят на БСП Сергей Станишев по повод изявлението на президента от миналия петък, съобщиха от пресцентъра на БСП.

По думите му, този подход поставя държавния глава в обслужваща роля и позиция към Борисов и Цветанов, не отговаря на неговите конституционни задължения, и показва, че подозренията към неговата политическа пристрастност и обвързаност са основателни в много висока степен. Според Станишев, тезите на Плевнелиев обслужват два политически и един икономически кръг.

„Единият политически интерес е на г-н Бойко Борисов и г-н Цветан Цветанов за консолидиране на тяхната власт и за преборване на всички недоволни от функционирането на тази партия. Предсрочни избори са единственият шанс за тях да консолидират властта си в партия ГЕРБ и парламентарната група”, каза Станишев.

Той допълни, че вторият политически интерес, който си придава президентът е ролята на бабуването на новото дясно, с очевидната идея, която прозира зад поведението му, да се формира коалиция между ГЕРБ и новото дясно в следващ парламент.

„Последният интерес е по-скоро медийно икономически – за кръгове, които са достатъчно известни в българското общество и с които г-н Плевнелиев има стара обвързаност, в това число и в процеса на неговото номиниране за министър в кабинета на г-н Борисов”, каза още лидерът на БСП.

Водещи новини

Още новини