Дърева: Не сто дни, а 100 минути не получи доверие това правителство

share

Ситуацията е сложна в момента, а изходът е труден. Властта смята, че хората ще се кротнат. В същото време 14 неправителствени организации отказаха да участва в тези дебати за Изборния кодекс. Така в студиото на БНТ журналистът Велислава Дърева обобщи случващото се в момента в страната.

Има две важни неща пред нас - да си спасим държавата и да преборим олигархията. При това положение никой не бива да бъде изключен или да се самоизключва от такъв диалог, касаещ изборното законодателство. За съжаление, и диалогът засега го няма, коментира тя.

По думите й, ще бъде грешка, ако сега и веднага бъдат направени парламентарни избори, защото те нищо няма да променят.

Не сто дни, а 100 минути не получи доверие това правителство. Това е защото много хора останаха непредставени в парламента след изборите на 12 май. Но защо огромна част от българските граждани не гласуваха тогава - на този въпрос няма отговор, подчерта журналистът.

Според Дърева ГЕРБ не могат да преживеят факта, че не са на власт, че са опозиция, а са най-голямата политическа сила в НС. Когато си в опозиция, можеш да участваш пълноценно в дебатите, но партията на Бойко Борисов явно не иска да заеме тази позиция.

Водещи новини

Още новини