Дърева: Опитват се да заглушат скандала с подслушвания

  • 19 април 2013 07:45

  • 1902
  • 4
Дърева: Опитват се да заглушат скандала с подслушвания
©

Правят се опити да бъде заглушен гигантският скандал с подслушванията у нас. Сега обществото се занимава с досиетата - една манджа, която се притопля непрекъснато. Ако някой се опитва да измести темата, трябва да знае, че това е невъзможно. Става дума за нарушения от страна на вече бившия вътрешен министър, а това е недопустимо. Това каза  журналистът Велислава Дърева в сутрешния блок на БНТ по повод опита за отмяна на забрана в ръководството на обществените медии и в СЕМ да участват хора с досиета.

Не бива да забравяме, че България има Конституция и тя трябва да бъде спазвана. Тези текстове за забраната са дискриминиционни, смята още тя.

Според Асен Василев от "Центъра за развитие на медиите" да се направи опит тези хора да се доберат до ръководството на медиите.

Според журналистката Законът за досиетата слага знак равно между доносника и разузнавача, работил за Външно министерство и т.н. Трябва да правим разлика между доносника - този, които слухти и после пише доноси и  разузнавача, който работи за научно-техническото разузнаване на България. Това е все едно да сложиш знак за равенство между Цветан Цветанов и Айнщайн.

Величков е категоричен, че не може хора, които са били лоялни на едно друго управление да заемат подобни постове. Може би се правят планове да се върнат в управлението на страната, смята още той.

Последвайте канала на

1902 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2013.06.17 | 00:08

3
Тази червена злоба още не е разбрала за какво са протестите вече два дни.
Реалист

2013.06.17 | 00:10

4
Ама вие как може да очаквате един промитот червената чума мозък да проумее нещо ??? На тх само конспирации имди въртят в празните глави и повтарят като латерни лъжите , тиражирани от вожда си !
Някой, който помни!

2013.06.16 | 21:50

1
Да бе - "журналист" - зла и крадлива змия. Последните години други бяха на хранилката и тя изпълзя от сенките, че е огладняла. Червен демагог! До един всички сте маскари!

2013.06.16 | 21:50

2
...точно... и пуши като дърта циганка а може би и пие,за секс вече не става...

Добави коментар

Водещи новини