ЕНП: Социалистите в България си имат работа с дявола

share

Европейската народна партия обвини социалистите и либералите, че отказват да обсъждат сериозните проблеми в страни, където управляват техни правителства, предаде БНР.

По повод предстоящите днес дебати за България, заместник-председателят на групата на ЕНП в Европарламента Манфред Вебер заяви: "Поискахме да говорим за България, където социалистите, оглавявани от лидера на ПЕС Сергей Станишев, управляват с подкрепата на националистическата партия "Атака". Те си имат работа с дявола – с крайно десни радикали, и всеки ден в София десетки хиляди хора протестират. Социалистите и либералите обаче не подкрепиха искането ни да обсъдим ситуацията там", каза Вебер.

Непосредствено преди обсъжданията за нашата страна ще има дебати за неспазването на европейските норми в Унгария – по този повод съпредседателката на групата на "Зелените" Ребека Хармс направи следния паралел между двете страни: "Това, което още преди време установих в България като сходен проблем с Унгария, е намесата на държавата в медийния сектор. Положението на медиите в България е поне толкова лошо, колкото в Унгария след приемането на нов медиен закон."

Водещи новини

Още новини