Избирателната активност във Варна е ниска

Булфото
share

2,58 % е избирателната активност на кметските избори във Варна, съобщи Кристиян Богоев, зам.-председател на Общинската избирателна комисия (ОИК).

Говорителят на ОИК, коментира че до момента не е известно да има по-слаба активност. 7496 души са упражнили своя вот за кмет на Варна. Данните са към 10,30 часа. Най-много избиратели са гласували в район „Приморски” и село Звездица. Изборният ден протича спокойно, възникнали са единствено технически въпроси. Проверяват се няколко сигнала, постъпили от членове на избирателни секции.

Единият от сигналите касае района на училище „Елин Пелин” във Варна. Забелязано е лице, което стои пред избирателната секция и активно комуникира с лица от ромски произход. Друг сигнал гласи, че на наблюдател е отказана информация за броя на бюлетините в избирателна секция. Проверка е установила, че това е информация която не трябва да бъде давана на наблюдателите. Възникнал е и въпрос за несъвпадение на номера на избирателна секция и този върху бюлетините. Богоев обясни, че няма такова изискване.

Водещи новини

Още новини