Кандидатите за кмет на Варна кръстосаха "шпаги"

  • 28 юни 2013 08:06

  • 3768
  • 0
Кандидатите за кмет на Варна кръстосаха "шпаги"
©

Кандидат-кметовете на Варна разискваха проблемите на града в сутрешния блок на БНТ. Единственият, който отказа да вземе участие в разговорите бе кандидатът на ГЕРБ Иван Портних. Изборите в града се провеждат в неделя.

Трябва да се решат бързо и реалистично проблемите на Варна. Всяко левче от бюджета трябва да се знае къде отива. Добавил съм много нови неща в моята програма, които хората искат, заяви Христо Бозов.

Изборът пред варненци е много богат, смята Радостин Морфов, кандидат издигнат от БСПД. "Не трябва да се подценява западналата инфраструктура на града ни. Трябва да се издигне и социалният статус на населението", каза още той.

Александър Йовчев от  "Атака" заяви, че ще остане близо до народа и ще се бори с корупцията в общината и с олигархията.

Младен Станев от Земеделски народен съюз обясни, че трябва да върнат усмивките по лицата на хората. "Гражданите по площадите са недоволни. Варна винаги е била пример за управлението на България. Кметът на града трябва да участва в управлението и на държавата. Ако варненци не направят правилния избор - отново ще има протести. Трябва общината и кметът да са най-големите работодатели. Длъжни сме да направим така, че градът да стане един притегателен туристически център, който да е целогодишен. Ние не използваме нашия потенция. Трябва да се създадат много работни места. Ще направя всичко възможно да върна надеждата на варненциааааа', каза още той.

 Михаил Куликов, който е кандидат за кмет на града издигнат от Инициативен комитет,  заяви, че е заложил 7 стъпки в управлението на общината - първата е електронно управление на общинската администрация, второ - безплатни карти за градският транспорт за пенсионерите, трета - преасфалтирането и подобряването на инфраструктурата и мн. други, които ще бъдат реализирани в срок от година и половина. Трябва да намерим инвестиции за града, трябва туризма да  стане целогодишен, за да има работни места за гражданите на Варна", каза още той.

Чавдар Трифонов заяви, че се радва на този  дебат и се надява, че който и да стане кмет ще промени огледаните стъкла на Партийния дом. "Проблемите на града са много, но за да ги решим трябва да дадем на най-предприемчивите да работят, трябва да се намали административния натиск, трябва да се създаде Общинска инвестиционна служба, също така е необходимо да се изработи брант на града", категоричен е Трифонов.

Веселин Марешки заяви, че ако варненци не харесват това, в което се е превърнал града им, те трябва да го подкрепят.  "Бозов обещава, а аз ще свърша работата", категоричен е бизнесменът. Христо Бозов му отговори, че през годините, в които е бил в управлението е дал всичко от себе си и е превърнал Варна в един иновативен град в областта на здравеопазването. "Първи въведохме инвитро процедурите и после те станаха национална програма. Провеждал съм по 8 срещи на ден и съм запознат с всички проблеми на града", каза още Бозов. Той е на мнение, че хората се вълнуват наистина много от безработиците, затова трябва да се подкрепи бизнеса,смята той. Бозов бе категоричен, че винаги носи посланието на Пламен Горанов в сърцето си.

Трябва да се намалят общинските такси, да се преасфалтират улиците, да се изградят нови детски градини, да се изчисти града, заяви Веселин Василев.

Последвайте канала на

3768 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини