Цветанов отново готов да се откаже от имунитета си

share

"Ще подам искане за снемане на имунитета ми на народен представител", съобщи пред журналисти Цветан Цветанов по повод искането на имунитета му от главния прокурор Сотир Цацаров във връзка с разследванията срещу Станимир Флоров.

„От медиите разбрах, че има второ искане за снемане на имунитета ми за период някъде около 2009 година, относно искане за прилагане на СРС-та, нямам спомен за конкретния случай. Когато се докладват исканията за прилагане на СРС-та, директорът на СДОТО, заедно с главния секретар, започваме да решаваме какво да правим и как да се прилагат тези СРС-та”, обясни Цветанов.

"Има случаи, когато повторно прилагане на СРС, преминава над законно установения срок от 180 дни и тогава независимо, че има всички разрешения, ние пишем, че не е възможно. По тази логика, трябва всички министри или окръжни съдии, които са писали "не" за искания, да им се търси наказателна отговорност.
Относно случая с шефа на БОП Велико Търново, след спазването на цялостната процедура на Дирекция „Вътрешна сигурност” съм съдействал и лицето беше задържано", заяви той.

"Аз съм готов с искането си и даже съм го подписал, но трябва да видя дали действително е входирано в парламента, а да не изпадаме в ситуацията от миналия път", каза още Цветанов.

Водещи новини

Още новини